Какво е метаболизмът? Той представлява съвкупността от всички биохимични процеси в

...
Какво е метаболизмът? Той представлява съвкупността от всички биохимични процеси в
Коментари Харесай

12 вредни навика, които забавят вашия метаболизъм

Какво е метаболизмът?  Той съставлява съвкупността от всички биохимични процеси в тялото ви, които трансформират храната в сила.

Разбира се, някои от нас са родени с по-бърз метаболизъм, а други – с по-бавен. Но гените   НЕ са от определящо значение – има и доста други фактори, които оказват въздействие върху метаболизма ви. Вие имате надзор върху тези фактори – по тази причина не се отчайвайте, тъй като постоянно има по какъв начин да подобрите нещата.

До края на тази публикация ще научете кои са, и по какъв начин да ги измененията вечно.

Вреден табиет 1. Пропускате закуската

Чували сте, че закуската е най-важното хранене за деня, нали? Е, не е неистина! Метаболизмът се забавя по време на съня, само че здравословната закуска го забързва и ви набира нужната сила, с цел да започнете деня си.

Повечето хора си мислят, че в случай че не закусват, " икономисват " непотребни калории, само че по този начин само подавате сигнал на тялото си да не гори складираната си сила (подкожните мазнини). Което е назад на това, което желаете!

Затова се хранете 30-60 минути след пробуждане – това ще разпали метаболитните процеси още рано заран! Консумирайте протеин в композиция с естествени въглехидрати и потребни мазнини.

Вреден табиет 2. Спазвате нискокалорични диети

Има значение по какъв метод ще опитате да намалите тежестта си! Ако приемате прекомерно малко калории (тоест гладувате и се лишавате), метаболизмът ви минава към пестелив режим и горенето на мазнини стопира (говоря обстойно и нашироко за заплахата от гладуването в ).

Моят съвет е да не " учите " тялото си да привиква към приема на малко калории, тъй като това още повече затруднява процеса на намаляване. Да, през първите дни може и да свалите много килограми с недояждане, само че множеството от това тегло ще е вода, а не мазнини. След няколко седмици тези диети нормално стопират да дават резултати и рано или късно връщате назад всички изгубени килограми (а от време на време даже качвате повече – т.нар. ).

Макар и да лишава повече време и старания,  спазвайте   реален, а не фрапантен режим!  Резултатите може би ще дойдат една концепция по-бавно, само че по този начин ще сте сигурни, че ще ги задържите!

Вреден табиет 3. Не пиете задоволително вода

Може би ви омръзва да дублирам за това какъв брой значима е водата, само че нямаше да го върша, в случай че в действителност не беше по този начин! За протичането на всеки един клетъчен развой в тялото е нужна вода – тъй че, в случай че не се хидратирате добре, метаболизмът ви ще се забави. Всъщност даже още сега, в който започнете да пиете по 2-3 литра вода дневно, метаболизмът ви ще проработи на по-бързи обороти.

Друг проблем на дехидратирането е, че изпива силата ви – което значи по-малко физическа интензивност и по-малко изгорени калории.

Вреден табиет 4. Прекарвате твърде доста време пред телефона, преносимия компютър и тв приемника

Колкото и изгоди да носят, технологиите крадат прекомерно доста от скъпото ни време и с помощта на тях ставаме все по-обездвижени. Изборът сред разходка в парка или гледане на предаване/филм нормално клони в интерес на второто…

Ако сте от хората, които считат, че щом са посетили фитнеса, към този момент са свършили уговорката за грижа към тялото си, сте в груба неточност. За да не е муден метаболизмът ви, би трябвало да се постараете повече. Не очаквайте 1 час във фитнеса да свърши цялата работа…

Избягвайте да се взирате в смарт телефона си с часове наред, а вместо това направете нещо потребно, колкото и да е малко.

Прекаленото разчитане на автомобила за транспорт също може да ви изиграе неприятна смешка. Избягвайте да се придвижвате само с колата и градския превоз, а се разходете и карайте велосипед – това ще разтовари съзнанието ви.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР